Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az EP-delegáció vezetője szerint a jövő évi választások a jelen állás szerint nem lehetnek tisztességesek Magyarországon

Posted by Suggestor - 2021. október 11. hétfő

444.hu

Mészáros Juli

2021. október 6.

Az Európai Parlament múlt héten Magyarországon járt küldöttségének vezetője szerint a jövő évi választások nem lehetnek valóban tisztességesek, ha az ellenzék nem kap megfelelő teret a közmédiában – erről Gwendoline Delbos-Corfield Strasbourgban beszélt az Euronewsnak, miután az EP-ben beszámoltak a budapesti útjuk tapasztalatairól.

Az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége, ami elsősorban a jogállami normák érvényesüléséről akart tájékozódni, a múlt héten járt Budapesten. A velük való találkozást visszautasította Orbán Viktor.

Gwendoline Delbos-Corfield az Euronewsnak egy jobbikos országgyűlési képviselőt idézve, arról beszélt, hogy Magyarországon egyfajta „egypártrendszer van”, és az, hogy „egyetlen párt kinevezte az embereit mindenhová, a médiától, az igazságszolgáltatáson át az egyetemekig, azt jelenti, hogy sok mindent tud ellenőrzése alatt tartani a választásokon”.

Az EP-delegáció vezetője szerint a 2022-es választások nem lehetnek tisztességesek, ha „az ellenzék soha nem kap időt a közszolgálati médiában, soha nem tudja közvetlenül elérni a szavazókat, mert nem szerepel a tévében, a rádióban. Független, alternatív médiában találhatók csak meg”. Szerinte ez „megakadályozza az igazi tisztességes választásokat”.

Delbos-Corfield arról is beszélt, hogy az útjukkal kapcsolatban több álhír is megjelent, és a Fidesz vádjára reagálva elmondta, hogy megbeszéléseiken egyáltalán nem volt fő téma az LMBT-jogok érvényesítése és a bevándorlás.

Szerinte „óriási a dezinformáció a kormánypárti magyar sajtóban”, ami „nem segít a az embereknek abban, hogy tudják, miért és mire szavaznak”.

A küldöttség vezetője azt mondta, nem azért jöttek Budapestre, „hogy politikai állásfoglalásokat tegyünk, hanem azért, hogy figyeljünk és jegyzeteljünk”.

Jelentésüket Magyarországról decemberben terjesztik be az Európai Parlamentben.

Forrás: https://444.hu/2021/10/06/az-ep-delegacio-vezetoje-szerint-a-jovo-evi-valasztasok-a-jelen-allas-szerint-nem-lehetnek-valoban-tisztessegesek-magyarorszagon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: