Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A kisoroszi szigetcsúcs természetvédelmi terület lett, megszűnt a gépkocsibehajtás, kempingezés

Posted by Suggestor - 2021. november 2. kedd

Hvg

2021. október. 31.

Egy híd építését is leállította a kormányhivatal Kisorosziban.

Komoly hullámokat vert, amikor nemrég több száz millió forintból terveztek strandot és egyéb fejlesztéseket megvalósítani a kisoroszi Szigetcsúcson (a Szentendrei-sziget északi csücskén), de végül természetvédelmi területté nyilvánították az érintett telkeket, így a beruházás nem indult el.

Az új besorolás miatt autóval be sem lehet hajtani a területre, de például a fű kaszálásához, a horgászathoz, a közösségi és sportesemények rendezéséhez és a sátras, lakókocsis kempingezéshez is külön engedély kell. Márpedig jelenleg van egy kemping a területen, amelynek vezetője, Csatos Gergely azt mondta a 24.hu-nak, hogy arra várnak, hogy az önkormányzat meghatározza, milyen tevékenységet lehet ott folytatni.

Molnár Csaba polgármester egy testületi ülésen arról beszélt, hogy mivel a Szigetcsúccsal együtt a Kis-Dunát és annak árterét is védett természeti területté nyilvánították, a megyei kormányhivatal leállította a Dunabogdány és Kisoroszi közé tervezett, mintegy 300 méteres gyalogos-kerékpáros híd tervezését is.

Molnár azt is megígérte, hogy később nyilvánosságra hozza, „kik és milyen tevékenységet végeztek a Szigetcsúcs leállításának ügyében, és mekkora kárt okoztak ezzel a településnek”. Anyagi kár nem keletkezett, mert a kivitelező visszafizette az előleget a falunak, az önkormányzat pedig a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. Utóbbi vezérigazgatója, Guller Zoltán arról tájékoztatta a helyhatóságot, hogy a továbbiakban sem a rév fejlesztésében, sem a településkapu kiépítésében nem vállal szerepet az ügynökség.

Forrás: https://hvg.hu/elet/20211031_Veszelyben_a_kemping_a_Szigetcsucson

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: