Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Milliárdosok tüntetnek a Világgazdasági Fórum gyűlése előtt, hogy magasabb adókat vessenek ki rájuk

Posted by Suggestor - 2022. május 23. hétfő

Telex

2022. május 22. – 22:47

Weiler Vilmos

Milliárdosok egy csoportja tart tüntetést a svájci Davosban a Világgazdasági Fórum gyűlése alkalmával azt követelve, hogy adóztassák meg őket a szegények és gazdagok közötti vagyoni különbségek csökkentése érdekében – írja a The Guardian.

A magukat „patrióta milliárdosoknak” nevező tiltakozók szerint új adókat kell bevezetni, hogy a szegények egyre növekvő megélhetési költségeit csökkentsék belőle.

Az Oxfam nevű jótékonysági szervezet szerint az egyenlőtlenségek olyan gyorsan nőnek, hogy 2022-ben körülbelül 263 millió ember fog mélyszegénységbe csúszni, miután korábban évtizedekig csökkent a szegények száma. Korábban is írtunk már arról, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta már eddig is több százmillióan szegényedtek el.

Phil White, egykori üzleti tanácsadó és a Patriotic Millionaires tagja elmondta: „Miközben a világ többi része összeomlik a gazdasági válság súlya alatt, a milliárdosok és a világ vezetői ebben a magánlakosztályban találkoznak, hogy megvitassák a történelem fordulópontjait.”

A tüntetések egy másik résztvevője, Marlene Engelhorn osztrák milliárdos, a BASF gyógyszeripari óriás egyik örököse azt mondta: az óriási egyenlőtlenségre az egyetlen megoldás, ha megadóztatják a gazdagokat, közöttük őt is. Engelhorn amúgy tavaly bejelentette, hogy örökölt vagyonának kilencven százalékát szét fogja osztani.

Forrás: https://telex.hu/gazdasag/2022/05/22/patriotic-millionaires-davos-tuntetes-adoztatas

2 hozzászólás a “Milliárdosok tüntetnek a Világgazdasági Fórum gyűlése előtt, hogy magasabb adókat vessenek ki rájuk”

  1. Névtelen said

    Bíztató, hogy már nem először térnek el milliárdosok a régi, jól bevált szövegtől. Pedig olyan meggyőzően mondták már évszázadok óta azt, hogy mindenki maga felelős azért, mire viszi az életben és hogy ezért nem is szabad segíteni a szegényeket, mert azzal csak visszatartanák őket… 😡
    Következő lépésként esetleg a külföldre kiszervezett rabszolgamunkát is emberibbé tehetnék és a fizetéseket is emelhetnék… Persze ez már sokkal többe kerülne, mint egy jelentős, akár százmilliós vagy milliárdos adófizetés.😡

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: