Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Egy környezetszennyező és közpénzégető presztízsberuházással kevesebb

Posted by Suggestor - 2022. szeptember 27. kedd

Greenfo

2022. szeptember 21.

Sarkadi Péter

Nemrég vette, de máris túladna a beruházási listáról kihúzott MotoGP-pálya egyes területein az állam. 40 hektárt adna el az Orbán-kormány, miután a beruházást felfüggesztik.

Túladna az állam számos olyan hajdúnánási ingatlanon, amelyet a tervezett MotoGP-pálya építéssel összefüggésben szerzett meg – írta a Magyar Hang.

A lap szerint a Nemzeti Földügyi Központ keres vevőket összesen 40 hektárnyi, kilenc darab, frissen megszerzett, Hajdúnánás külterületén fekvő ingatlanra.

A földhivatali iratok szerint májusban jegyezték be az ingatlanokon az állam tulajdonjogát, és cserefölddel kárpótolták a korábbi gazdákat. A versenypálya földigénye 4-500 hektár, a most piacra dobott területek azért is figyelemre méltóak, mert nem a beruházási terület sarkaiban találhatók.

A kormány 2100 milliárd forintos megtakarítást jelentett be a héten, leállítja több száz tervezett, még meg nem kezdett beruházását.

A sor azonban bővülhet, mert kérdéses a 65 milliárdos hajdúnánási gyorsasági motorosverseny (MotoGP) pálya jövője is, amit még nem kezdtek el építeni.

Amikor a beruházásra rákérdezett a 444.hu, akkor a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium azt válaszolta, “a szabály egyértelmű. Ahol nem kezdődött meg az építkezés, azt a beruházást felfüggesztjük.”

Forrás: https://greenfo.hu/hir/egy-kornyezetszennyezo-es-kozpenzegeto-presztizsberuhazassal-kevesebb/

Hírdetés

Egy hozzászólás a “Egy környezetszennyező és közpénzégető presztízsberuházással kevesebb”

  1. Névtelen said

    Nahát, igazán kár lenne, hogyha közben ezek a területek már elvesztették volna a termőföld jellegüket és muszáj lenne lakó- vagy ipari parkot építeni ide is. Természetesen kiemelt, államilag támogatott + adómentes + építési engedély-mentes formában.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: