Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Ezekről a dolgokról mondunk le elsőként a drágulás miatt

Posted by Suggestor - 2022. október 14. péntek

infostart

2022. szeptember 16.

Elkezdtünk újrahasznosítani, tömegesen használtat és bolti saját márkást venni, és minden harmadik ember aggódik már, hogy a napi betevőn kívül nem marad másra.

Reprezentatív, nemzetközi felmérést végzett 18 ezer ember bevonásával az EY kutatócég, és arra jutott, hogy a termék-házhozszállítás lehet az infláció egyik első áldozata, a válaszadók 35 százaléka lemond erről.

Mint a 24.hu összefoglalójából kiderül, egyre többen fordulnak a bolti saját márkás termékek felé – az ok: olcsóbbak -, a vevők többsége figyel arra, hogy ne álljon elő majdan pazarlás (a válaszadók 87 százaléka), általánosságban is nagyobb figyelmet fordít az energiatakarékosságra (85), és beszerzéskor már 36 százaléknyian nyitottak a használt árucikkek vásárlására.

Az emberek 64 százalékát már nem érdekli, hogy lépést tartson a divattrendekkel, és még ennél is többen próbálják tárgyaikat megjavíttatni (69) csere helyett.

Tízből nyolc fogyasztó aggódik pénzügyi jövője miatt, a válaszadók harmada pedig attól tart, a mindennapi betevőn kívül másra nem fog jutni.

A pénzbe kerülő kikapcsolódás is áldozattá válhat.

Forrás: https://infostart.hu/gazdasag/2022/09/16/dragulas-errol-mondunk-le-elsokent

Hírdetés

3 hozzászólás a “Ezekről a dolgokról mondunk le elsőként a drágulás miatt”

 1. Névtelen said

  😟😟😟😟😟

 2. T. Feri said

  Fantasztikus… Több százezren fogják most megtapasztalni, hogy milyen az egyébként mélyszegénységben élők mindennapi élete. Talán ezután nem fogják olyan sokan mondani, hogy mindenki maga felelős a sorsáért és ha bajban van az az ő hibája.

  • Szomorú said

   Miről beszélsz te??? Ez nagyon messze van a “mélyszegénységtől”, de még a nélkülözéstől is! A szegénységben élők korlátozása nem az, hogy “csak” 18-20 °C van körülöttük, nekik sokszor nincs semmilyen fűtésre lehetőségük. Ha nem hajléktalanok, akkor áramot feltöltőkártyával vehetnek maguknak, gázuk pedig biztosan nincs, mert azt nem tudják a szolgáltatók ilyen praktikusan és biztonságosan korlátozni ezért “kénytelenek” kivonni őket a fogyasztók közül. Amikor hírt adnak arról, hogy valaki a saját lakásában kihűlt és így meghalt, akkor van szó mélyszegénységről. És ez nem annyira ritka, mint ahogy azt hinni akarjuk. Csak a legtöbbször nem a lakásában hal meg az illető, hanem még súlyos állapotban kórházba kerül, ahol már sokszor nem tudnak rajta segíteni, hogy még néhány nappal, héttel vagy hónappal tovább küzdhessen teljesen reménytelenül.
   Hihetetlenül álszent társadalomban élünk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: