Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az öregedés ellenszere volna a hidrogén szulfid?

Posted by Suggestor - 2013. január 30. szerda

Hidrogén szulfid (H2S) termelődik az emberi szervezetben, fontos és változatos fiziológiás hatásai vannak. Például: pihenteti az érfalakat és simaizmok sejtjeit, erre az artériák tisztítása érdekében van szükség, mondja a tanulmány első szerzője, Zhi-Sheng Jiang (Dél-Kínai Egyetem, Hunan).

Úgy működik, mint egy antioxidáns. Meggátolja a gyulladáskeltő faktorok keletkezését, amelyek mind hozzájárulnak az öregedéshez és az öregedéssel összefüggő betegségekhez.

A kísérleti egér, amelynek hiányzik az a génje, mely a hidrogén szulfidot termelő enzimhez nélkülözhetetlen, korai, kiterjedt artériás érelmeszesedést mutat – az öregség elkerülhetetlen jelét.

Az említett gén (klotho), amely az egérből hiányzott, úgy tűnik, a hidrogén szulfiddal megnöveli az élettartamot – számos különböző úton. A vesékben ACE-gátló hatása van, mint egyes magas vérnyomást karbantartó gyógyszereknek. Nem meglepő, hogy a korral csökken vérben a hidrogén szulfid koncentráció. Általában, a hidrogén szulfid hiányát a szív- és érbetegségekkel hozzák összefüggésbe.

De a hidrogén szulfid-szint csökkenése, úgy vélik, az idegrendszer egészségét is aláássa. Állatkísérletekben kimutatták a Parkinson-kórnál a hidrogén szulfid hiányát, de alacsony értéket mutat az Alzheimer-kóros emberek agyában is. Azt is gyanítják, főleg állatkísérletekből, hogy a hidrogén szulfid véd a rák ellen is.

„A rendelkezésre álló adatok erősen amellett szólnak, hogy a hidrogén szulfid lesz a következő olyan szer, amely megelőzi, illetőleg javítja az öregedéssel járó tüneteket, illetve az öregség betegségeit” – következtetett Jiang.

“A jövőben akár a táplálékkal, akár táplálékkiegészítővel szedhetik az emberek a hidrogén szulfidot.”

Forrás: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2013-01/asfm-hst012913.php

 

3 hozzászólás to “Az öregedés ellenszere volna a hidrogén szulfid?”

  1. Egy átlagos olvasó said

    Éljen, éljen! Ezen a héten is megtalálták az örök élet és egészség csodaszerét!

  2. Névtelen said

    „A rendelkezésre álló adatok erősen amellett szólnak, hogy a hidrogén szulfid lesz a következő olyan szer, amely megelőzi, illetőleg javítja az öregedéssel járó tüneteket, illetve az öregség betegségeit” – Úgy legyen !

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .