Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

A kaszinók még mindig simán működnek Magyarországon

Posted by Suggestor - 2020. március 18. szerda

Átvéve a 444.hu-ról

Sarkadi Zsolt

2020. március 17., kedd 22:10

Kötelező a kézfertőtlenítőt használni, ennyi óvintézkedést hoztak a budapesti kaszinók a koronavírus kapcsán – írja a hírklikk.hu.

A koronavírus terjedése elleni kormányzati intézkedések egyik eleme, hogy megtiltották a személyzettel együtt 100 főnél nagyobb rendezvények megtartását, azóta pedig több vendéglátóhely délután 3-as bezárását is elrendelték.

A jelek szerint azonban ezek a korlátozások nem vonatkoznak a kaszinókra, még annak ellenére sem, hogy a termekben rendszeresen jön össze 100-nál sokkal több ember.

A kivételezés oka az lehet, hogy a kaszinók hivatalosan nem kereskedelmi tevékenységet folytatnak, hanem szolgáltatók, márpedig a kormány legújabb korlátozó rendeletei a szolgáltatókra nem vonatkoznak.

Az ugyanakkor nem teljesen világos, hogy ha a mozikat és a színházakat is bezáratják, a kaszinókat miért nem.

A Hírklikk szerint a vészhelyzet kormányzati kihirdetése után egyszerűen csak annyit írtak ki a kaszinókra, hogy kézfertőtlenítés nélkül megtagadhatják a belépést a vendégeknek.

Forrás: https://444.hu/2020/03/17/hiaba-a-tilalmak-a-kaszinok-meg-mindig-siman-mukodnek-magyarorszagon

Egy hozzászólás a “A kaszinók még mindig simán működnek Magyarországon”

  1. Gábor said

    Gondolom, az üzemeltetők úgy döntöttek, hogy sem a jogszabályok sem a járványok nem vonatkoznak rájuk. De a játékosoknak szólhatna valaki, hogy most duplán veszíthetnek. :-/ Illetve, aki ezt magától nem képes belátni, az nyilvánvalóan gondnokságra szorul és így a kaszinóba sem szabad beengedni. Következésképpen aki bemegy, azt el kell küldeni és jelezni kell a hatóságok felé, hogy beteg emberek mászkálnak arra felé.

    És ez most nem is vicc. A közösségbe járással _mindannyiunk életét veszélyeztetik_ : magyarokét, európaiakét és általában: mindenkiét. A korlátozások nem kitolásból vannak, hanem azért, hogy a járványt meg tudjuk fékezni. Aki kiskapukat keres, az most szó szerint ellenség. Terrorista. A szó legszorosabb értelmében. Én az ilyen kaszinóknak a működési engedélyét azonnal elvenném, mert annyira felelőtlen a magatartásuk. Ezen nincs mit szépíteni és nincs mit magyarázni

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: