Független.hu

Ember- és környezetvédelmi, internetes napilap

Az alacsony vízszint miatt ismét látni, „ahogy rákkeltő mérgek csorognak a Dunába a volt Óbudai Gázgyár területéről”

Posted by Suggestor - 2022. július 27. szerda

444.

Mészáros Juli

2022. július 27., szerda 15:17

Erről a Greenpeace Magyarország ír Facebookon, hozzátéve, hogy 2018-ban már kimérték, hogy „egyes rákkeltőnek minősített szennyezőanyagok több százszorosan, más súlyos mérgek pedig több ezerszeresen haladták meg a talajvízre megengedett határértéket”.

Azt írják, a hazai hatóságok évtizedek óta képtelenek elérni az állami tulajdonban lévő Nemzeti Közműveknél, hogy megkezdődjön végre a szennyezés felszámolása.

„Elfogadhatatlan, hogy sok-sok éve a szennyezett, bűzös területen sportolnak, sétálnak emberek és folyik a méreg a Dunába, az ország egyik legfontosabb ivóvízbázisába.

Forrás: https://444.hu/2022/07/27/alacsony-a-duna-vizszintje-emiatt-ismet-latni-ahogy-rakkelto-mergek-csorognak-a-dunaba-a-volt-gazgyar-teruleterol-obudan

3 hozzászólás a “Az alacsony vízszint miatt ismét látni, „ahogy rákkeltő mérgek csorognak a Dunába a volt Óbudai Gázgyár területéről””

 1. T. said

  Talán az Alkotmánybírósághoz lehetne fordulni, amiért az állam ilyen súlyos mulasztással áll a kérdéshez. Ők kimondanák, hogy ez nem megengedhető és köteleznék az államot a vészhelyzet felszámolására, de ezután sem történne semmi. Ennél komolyabb ügyekben is ez a szokásos, illiberális eljárási rend.
  Talán, ha el tudnánk érni, hogy EU-s pályázati pénzből közbeszerzési eljárást lehessen kiírni nagyon nagy összegre, akkor azt megnyerné mondjuk a MOL és azután alvállalkozókkal elvégeztetné. Ez így persze legalább két-három évig eltartana és a sokszorosába kerülne. És lehet, hogy végül így sem csinálnák meg. Esetleg az is segíthetne, ha mondjuk a kerületnek lenne egy országgyűlési képviselője, aki a minisztérium felé jelzi a problémát.

  • H. Z. said

   Környezetszennyezés volt már az Orbán-kormány előtti időkben is, sőt ennél súlyosabb is. Ezeket felszámolni hosszú és költséges munka, amihez az EU segítsége joggal várható el. A Duna európai folyó és ráadásul továbbfolyik más európai országba is. A késlekedésért tehát Brüsszel is felelős.

   • Magyar Szürkemarhaarha 😟 said

    😓 Ezt az “elmúltnyolcév” és “Gyurcsány a hibás mindenért” dolgot most muszáj volt itt is felhozni??? Nagyon lejárt lemez!!! 😡

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: